mandag 21. april 2008

Helge's Mattips

Leksjon 1: Middag på under 10 min!

Tid er som kjent en mangelvare i dagens samfunn. Derfor skal vi i dag lage middag på under 10 minutt. "Umulig," tenker du. "En Grandis tar jo 13 min!" Men det er ikke Grandis som står på menyen i dag. Og 10 minutt er heller ikke steketiden, det er totaltiden!


For at dette skal lykkes, er vi avhengige av et par ting.
  1. Et kjøleskap/fryser som inneholder mer enn øl og majones.
  2. En rask komfyr. (gass eller induksjon)
  3. Litt kreativitet!
Vi begynner med å ta en rask titt i kjøleskapet.

Et velfyllt kjøleskap øker sjansen for suksess.

Selv om det kan være fristende å gå for ostekake til middag, noe som for så vidt hadde tatt under 1 minutt å slenge på en tallerken, så gjør vi ikke det. Vi kaster oss istedet over hamburgerbrødene som aner fred og ingen fare på øverste hylle. Hamburgerbrød er noe som bør finnes i ethvert kjøleskap til enhver tid, for mulighetene er uendelige med denne deilige råvaren! Legg også merke til restene etter helgas taco-gilde. Et raskt dykk ned i fryseren gir også uttelling i form av fiskepinner! Dessverre var det bare 6 igjen, men det holder til to hamburgerbrød. Det er akkurat litt lite til en mann, men så lenge det er kake i skapet, tror jeg ikke det blir noe problem.


Alt er lov, personlig har jeg "safet" litt denne gangen,
siden det var fotograf tilstede..


Noen vil kanskje si at hamburgerbrød, fiskepinner, rå løk osv ikke hører sammen, men der må jeg si meg uenig! Når en tar utgangspunkt i hamburgerbrød, er alt lov!

Nå som retten er bestemt og råvarene funnet frem, må stekeovn og stekepanne på. Sleng fiskepinnene i panna på full fart, samtidig som du skjærer ost som du legger på det underste brødet. Sett brødene i ovnen. Fiskepinner er raske å steke, så her gjelder det å henge med. Det er ikke tid til å lese blad, gå på do eller se på TV under denne prosessen! Fiskepinnene må snus ofte, og når det begynner å ryke mye, skulle du snudd de for litt siden...


Mønster er valgfritt, men gjør det hele litt morsommere!

Når fiskepinnene er litt svidd, er både de og hamburgerbrødene ferdige. Fyll på med det du måtte ha av tilbehør, og plutselig, så er middagen ferdig. Jeg tror faktisk jeg klarte det på 9 min fra jeg åpnet kjøleskapsdøra til burgerne var ferdige, og det var med fotografering!

Fiskepinneburger, eller McFish, hvis du er Donaldsfan...

Da er middagen klar for servering! Husk å ha en video stående klar i spilleren, for dette måltidet er også raskt å fortære. Du har ikke tid til å vente på reklamepauser!

God apetitt!

Oppskrift:
  • Fiskepinner
  • Hamburgerbrød
  • Rå løk
  • Mais
  • Ananas
  • Salat
  • Ost
Denne retten bygger på "Man tager hva man haver"-prinsippet. Som nevnt tidligere, så er alt lov, det er bare motet som setter grensene! Mitt sviktet da jeg kom til taco-sausen. I dag angrer jeg på at jeg ikke tok sjansen, men det er mange tøffe valg som skal tas på kort tid i hurtig-mat-laging!

Dagens tips: Er det godt hver for seg, er det (sannsynligvis) godt i sammen også!

Stor takk til søster til Lisa for den opprinnelige oppskriften!

Kulinarisk hilsen Helge




Ingen kommentarer: